Celostátní setkání mládeže v Hradci Králové

Mladí křesťané od 14 do 26 let na CSM prožívají necelý týden ve společenství podobně naladěných lidí na Celostátním setkání v Hradci Králové, které se zde koná od 9. – 14. srpna. Kromě kultury a zábavy nabízí také seberozvoj a zamyšlení nad důležitými tématy aktuálního světa. Přihlášených účastníků je na 4 tisíce, v sobotu dorazí ještě další účastníci na tzv. Den pro rodiny.  Přímé přenosy je možné sledovat na TV Noe.

Náhled
 
 

Ve středu a čtvrtek byly velmi důležitou součástí programu přednášky hostů. Účastníci se si mohli vyslechnout a diskutovat o aktuálních tématech, které rezonují v církvi např. otázka homosexuality nebo závislost na pornografii. Velký zájem byl o přednášku P. Marka Orka Váchy, který hovořil o tom, že krása netvoří lásku, nýbrž že láska tvoří krásu.

Bavit se mohli mladí i na koncertech. Vystoupil například populární hradecký písničkář Michal Horák nebo křesťanská kapela ALIVE. Ale prostor dostaly i moderní žánry jako je rap díky uskupení Tow Meot a vystoupil také DJ Newman. V pátek večer se uskutečnil velký koncert na Velkém náměstí skrze projekt Godzone.

V pátek odpoledne mladí svědčili o své víře skutkem a pomáhali například v domově seniorů nebo azylovým domě. O víkendu se kromě zmiňovaného programu s rodinami uskuteční také další přednášky a závěrečná velká vigilie v sobotu večer.

Zdroj: PR CSM

(www.zpravy.cirkev.cz)

Prohlédněte si fotografie z Celostátního setkání mládeže v Hradci Králové ve dnech 11. – 12. srpna objektivy fotografů ze spolku Člověk a Víra.