Sbírka potravin v obchodech v České republice

V sobotu 20. listopadu se koná PODZIMNÍ SBÍRKA POTRAVIN.

Zde se můžete dozvědět všechno potřebné:  O sbírce potravin

Jaké potraviny je vhodné darovat?  Co mohu darovat

Kde je možné darovat potraviny?  Kde mohu darovat potraviny

Podzimní kolo Sbírky potravin se i přes přetrvávající složitou situaci způsobenou koronavirem uskuteční už zítra, tedy v sobotu 20. listopadu 2021. Lidé budou moci v tento den od 8 do 18 hodin věnovat trvanlivé potraviny nebo drogistické zboží ve více než třinácti stech obchodech po celé České republice. Od 16. do 30. listopadu 2021 lze navíc darovat potraviny i drogerii také prostřednictvím on-line nákupů.

„Role potravinových bank je v tomto ohledu klíčová a Češi by ocenili více možností, jak se zapojit. Ze skupiny nejvíce ohrožené nedostatkem potravin a drogerie v době pandemie veřejnost dlouhodobě považuje matky samoživitelky a seniory, kteří si zároveň zasluhují největší pomoc,“ shrnula výsledky průzkumu Veronika Láchová, výkonná ředitelka České federace potravinových bank.

Opravdu mě velmi těší, že se podzimní kolo Sbírky potravin uskuteční a že se k myšlence pomoci potřebným přihlásily všechny velké obchodní řetězce. Letos bude možné darovat potraviny v rekordním počtu prodejen, přesně ve 1318 napříč celou republikou. Navíc se do přípravy a úspěšné realizace zapojí i zaměstnanci obchodních řetězců ve 310 z nich,“ doplnil Tomáš Prouza, prezident Svazu obchodu a cestovního ruchu ČR.