Archiv článků za měsíc: Srpen 2023

Pozvání na svěcení kaple Panny Marie Fatimské do Koclířova u Svitav

V sobotu 2. září v 10 hodin dojde k výjimečné události v Koclířově u Svitav, kde se nachází Českomoravská Fatima. V tomto mariánském centru bude v ten den posvěcena kopie kaple zjevení Panny Marie ve Fatimě v Portugalsku, jejíž originál se na tomto světovém poutním místě v Portugalsku nachází. Kapli slavnostně posvětí apoštolský nuncius v České republice arcibiskup Mons. Thaddeus Okolo, spolu se zástupci světového apoštolátu Fatimy a zástupci 13-ti středoevropských biskupských konferencí. Poselství Fatimy je stále aktuální a této mimořádné události bude věnováno celé sympozium, které se v Koclířově bude konat. Více se dozvíte na http://www.cm-fatima.cz.

Nabídka pro manželské páry z Centra naděje a pomoci

Centrum naděje a pomoci (CENAP) opět pořádá on-line Kurz STM. Je to jedinečná šance pro každého, kdo chce více pochopit, jak správně vymezit plodné a neplodné dny, jaký vliv má antikoncepce na lidské zdraví i na vztah, a jak se dá zdravě a úspěšně řešit nenaplněná touha po dítěti, stejně jako některé gynekologické problémy.  Jedinečnost kurzu spočívá ve vedení zkušenou gynekoložkou, předávané informace jsou podloženy roky výzkumů a praxe.
Začínáme v úterý 19.9. 2023
Přihlášky a informace https://www.cenap.cz/…ppr

CENAP letak seminar praha 1 bez data.jpg

(www.cenap.cz)

Koncert MUSICA DA CHIESA – historických hudebních nástrojů – tento pátek!!!

Milí přátelé, již tento pátek 18. srpna od 18-ti hodin! – Srdečně Vás všechny zveme na výjimečnou kulturní událost s báječnými a vynikajícími umělci – v našem liběšickém poutním kostele – koncert historických hudebních nástrojů. 🙂 🙂 🙂
A koncertu předchází mše svatá od 17-ti hodin s otcem Jaroslavem Konečným. Letošní koncert je již 20-tý, jubilejní! 🙂

Pouť Nanebevzetí Panny Marie v Tuchořicích

A svojí poutní slavnost oslaví v sobotu 12. srpna také v Tuchořicích. Poutní mše svatá začíná v 15 hodin, srdečně zveme. 🙂  Letos oslavíme 20. výročí znovuobnovení a požehnání této kaple. Právě před 20-ti lety požehnal opravené kapli Nanebevzetí Panny Marie Mons.Dr. Josef Koukl, biskup litoměřický za doprovodu Poutníčkova sboru. Následuje obecní program oslav, který pokračuje v pivovarské zahradě do pozdních večerních hodin.