Archiv článků za měsíc: Srpen 2021

Poutní mše svatá ke cti sv. Bartoloměje v Holedečku

Svátek svatého Bartoloměje připadá na 24. srpen, což byl v letošním roce všední den. V kostele sv. Bartoloměje v Nečemicích se v letošním roce poutní mše svatá nekoná kvůli probíhajícím stavebním pracem. Srdečně Vás zveme tuto neděli 29. srpna na poutní mši svatou do kostela sv. Bartoloměje v Holedečku. 🙂

40 dní modliteb za parlamentní volby

Čtyřicetidenní modlitební síť za naše politiky: Dejme naši zem do rukou Božích!

Nová čtyřicetidenní modlitební síť za parlamentní volby, která začíná 30. srpna 2021, je odpovědí na výzvu českých a moravských biskupů, kteří ve svém prohlášení zvou křesťany k modlitbám a postu 40 dní před volbami. Dejme naši zem do rukou Božích!
Publikováno: 24. 8. 2021 9:00

Do modliteb se může zapojit každý! Pokud chcete dostat placku a kartičku s modlitbou, můžete i o ně napsat do neděle 29. 8. 2021 na email: vlcidoupe7@gmail.com nebo prostřednictvím aplikace Vlčí doupě

Čtyřicetidenní modlitební síť probíhá v rámci projektu Vlčí doupě, který se věnuje evangelizační a pastorační činnosti v online prostoru.

Více o modlitební síti ve videu.

Dejme naši zem do rukou Božích! Modlitba za naši zem

 
Autor článku:
TS ČBK
(www.cirkev.cz)

Papežský legát pro národní svatoludmilskou pouť

Kardinál Schönborn zastoupí papeže Františka na svatoludmilské pouti

Včera oznámil Svatý stolec, že papež František jmenoval vídeňského arcibiskupa, českého rodáka, kardinála Christopha Schönborna OP, zvláštním vyslancem při národní pouti u příležitosti 1100. výročí mučednické smrti svaté Ludmily, první české světice a babičky knížete svatého Václava, která se uskuteční 18. zaří na Tetíně.
Publikováno: 22. 8. 2021 9:45

Rok svaté Ludmily vyvrcholí národní svatoludmilskou poutí, která 18. září povede na Tetín. Dopolední slavnostní bohoslužbu zde bude slavit právě papežský legát, kardinál Schönborn. Bližší informace o národní pouti naleznete ZDE.

(www.cirkev.cz)

Papež František k očkování proti koronaviru

Papež František: Očkování proti koronaviru je úkonem lásky

Očkování proti koronaviru je úkonem lásky – lásky k druhým lidem i lásky vůči sobě, říká papež František ve videoposelství, kterým podpořil očkovací kampaň v Latinské Americe.
Publikováno: 18. 8. 2021 13:00

„V bratrském duchu se připojuji k tomuto poselství naděje v lepší budoucnost. Díky Bohu a práci mnoha lidí dnes máme vakcíny, které nás chrání před Covidem-19. Přinášejí naději na ukončení pandemie, ale pouze pokud budou dostupné všem a pokud budeme spolupracovat,“ uvozuje papež František svou výzvu a pokračuje:

„Nechat se očkovat vakcínami, které byly povoleny příslušnými orgány, je aktem lásky. A pomáhat většině lidí v tomto směru je projevem lásky. Lásky k sobě samému, lásky k rodině a přátelům a lásky ke všem lidem. Ano, láska je také sociální a politická, existuje sociální láska a politická láska, která je univerzální a vždy překypuje drobnými gesty osobní lásky, která jsou schopna proměnit a zlepšit společnost (srov. Laudato si´, 231, Fratelli tutti, 184)“.

Očkování proti koronaviru je tedy podle papeže Františka „jednoduchý, ale zásadní způsob, jak podpořit společné dobro a starat se o druhé, zejména o ty nejzranitelnější.“

„Modlím se k Bohu, aby každý přispěl svou troškou, svým malým gestem lásky, ať je jakkoli malé, láska je vždycky velká. Přispějte těmito malými gesty k lepší budoucnosti. Bůh vám žehnej a moc vám děkuji,“ uzavírá Svatý otec poselství adresované latinskoamerickým katolíkům.

Zdroj: Vatican News, česká sekce

(www.cirkev.cz)